День героїв (книжкова виставка)

Щорічно в Україні 23 травня відзначається День героїв. У цей день українці вшановують памʼять Героїв, які боролись за суверенітет та незалежність України за час її існування і власне зараз ведуть боротьбу проти російської армії за нашу свободу.
Ідея вшанування борців-героїв зародилася в національно-визвольному русі під час Другої світової війни. Її запровадили постановою ІІ Великого Збору Організації українських націоналістів (ОУН), який відбувся у квітні 1941 року в Кракові. Ця дата присвячена памʼяті одного з найвидатніших українських націоналістів Євгена Коновальця, якого було вбито 23 травня 1938 року співробітником НКВС. Крім того, З травня 1924 року не стало головного ідеолога державної самостійності України початку XX століття, одного із авторів ідейних засад українського націоналізму Миколи Міхновського, а 25 травня 1926 року – провідника української національно-визвольної боротьби 1917-21 років Симона Петлюри.
З нагоди цього дня у виставковій залі Львівської національної наукової бібліотеки України імені В. Стефаника розгорнуто книжкову виставку «Українці – нація героїв». Відвідувачам Бібліотеки запропоновано переглянути низку видань, на сторінках яких описано героїчне минуле та сьогодення України.